Make your own free website on Tripod.com

Valkea Korppi

Kristallipallo ja heiluri

Home
Tarotkortit
Teenlehdistä katsominen
Linkkejä
Kristallipallo ja heiluri
E-mail

Kristallipallosta katsominen

 

Kristallipallosta katsominen on ehkä kaikkein haastellisimpia ennustamistapoja, mutta myös kiehtovaa ja jännittävää! Meillä kaikilla on varmasti mieleemme painuneena kuva pallon ylle kumartuneesta, itämaisiin vaatteisiin pukeutuneesta ennustajattaresta joka näkee salaperäisiä tulevaisuuteen sijoittuvia asioita kristallipallostaan.

 

Jos haluat valita ennustamisvälineeksesi kristallipallon, tarvitset ehkä hivenen selvännäköisyyttä ja paljon kovaa tahtoa sekä kurinalaista harjoittelua. Se kuitenkin saattaa hyvinkin olla vaivan arvoista! Sanotaan, että hyvät asiat eivät tule ilmaiseksi.

 

Kuten kaikki muutkin ennustusvälineet myös kristallipallo tulee valita henkilökohtaisesti ja intuitiota käyttäen. Ostettuasi pallon ja tuotuasi sen kotiisi, se on hyvä puhdistaa esim. kuljettamalla se salviasavun läpi ja jättämälle se täyden kuun aikaan kuunvaloon latautumaan. Kun olet puhdistanut pallostasi ylimääräiset energiat, ladannut sen kuunvalolla ja tehnyt siitä omasi koskettelemalla sitä, voit aloittaa harjoittelun.

 

Ennustaminen ei käy käden käänteessä, joten etsi kotoasi paikka, jossa voit viettää vähintään tunnin kahden kesken kristallipallosi kanssa kenenkään häritsemättä. Valitse huone, jossa on mahdollisimman vähän ikkunoita, sillä liika valo häiritsee kristallipallosta katsomistasi. Ikkunoiden määrällä ei kuitenkaan ole väliä, jos saat pimennettyä huoneen muulla tavoin. Tarkoituksena on vain löytää kotoasi paikka jossa on hämärää. Sijoita valonlähde huoneessa siten, että valo ei haijasti kristallipallon pinnasta. Käytä valonlähteenä mieluiten kynttilöitä, sillä sähkövalo on aina hieman räikeää.

 

Sijoita pallo telineeseen tai pienelle tyynylle, jonka olet hankkinut palloasi varten. Jos haluat kuunnella keskittymistä helpottavaa musiikkia, säädä stereot kyllin hiljaiselle, valitse meditatiivinen musiikki (luonnollisesti oman makusi mukaan) ja laita stereoiden asetukset siten, että musiikki ei missään nimessä taukoa ennen kuin olet valmis!

 

Voit myös laittaa suitsukkeen palamaan, mystistä tunnelmaa luomaan tai pudottaa muutaman tipan psyykkisiä kykyjä kasvattaavaa eteeristä öljyä tuoksulyhtyyn. Varmista kuitenkin tässäkin tapauksessa, ettei tuoksu lopu yllättäen ja siten katkaise keskittymistäsi.

 

Tuolisi tulee olla mukava, jotta voit viettää tunnin siinä istuen ja mieluiten myös sopivan korkuinen ettei niskasi jännity palloon tuijottaessa. Pidä myös holi siitä, etteivät vaatteesi kiristä tai tunnu epämukavilta, eivätkä varpaasi palele. Tee muutenkin olosi mukavaksi ja varustaudu siihen, että mikään olotilassasi ei häiritse sinua seuraavan tunnin aikana. Jos siis olet nälkäinen tai janoinen syö ja juo ennen kuin aloitat ennustamisen. Psyykkisiä kykyjä lisäävän teen nauttiminen paitsi lämmittää myös terästää kuudetta aistiasi. Muista sulkea puhelin ja vaimentaa ovikello. Saatat vetää puoleesi ihmisiä kun harjoitat psyykkisiä kykyjäsi!

 

Jos sinulla on olemassa rituaalivaatteet, tietty asu tai korut, jotka saavat sinut tuntemaan olosi mukavaksi vaihda vaatteita. Mustalaistyyliin pukeutuneena tai rituaalikaavussasi luotat ehkä enemmän itseesi ja virittäydyt tunnelmaan! Kaikki mikä auttaa sinua keskittymään on sallittua, jopa suotavaa.

 

Valitse kristallipallon kanssa työskentelylle ajankohdaksi aamun koitto, keskipäivä tai auringon lasku. Näiden ajankohtien sanotaan olevan otollisimpia katsomiselle, sillä astraalivärähtelyt ovat korkeimmillaan noina aikoina. Tietenkin voit valita jonkin muun ajankohdan, joka sopii paremmin aikatauluusi. Säännöllisyys joka tapauksessa voimistaa kykyäsi, joten valitse mahdollisuuden mukaan aina sama kellonaika. Noitana en voi olla suosittelematta kaikenlaiselle ennustamiselle vähenevän kuun ja erityisesti uuden kuun aikaa, sillä tuolloin olemme paremmin yhteydessä alitajuntaamme!

 

Aloittaessasi pallosta katsomisen tasapainota itsesi, maadoitu tai puhdista chakrat. Valitsemallasi tekniikalla ei ole väliä, kunhan päästät irti arkisista murheista ja mahdollisista henkisistä häiriötekijöistä. Keskity muutaman minuutin ajan mielen tyhjentämiseen ja visualisoi kirkas valkea valonsäde kuin kuunvaloa ikään, lähtemään kolmannesta silmästäsi ja osumaan kristallipalloon, täyttäen pallon valkoisella valolla. Anna valon tulvia pallon ulkopuolelle ja lopeta kun pallo on kauttaaltaan valkoisen valon ympäröimä ja energia pyörteilee sen ympärillä kuin usva.

 

Nyt olet luonut tilanteen, jossa näyt saattavat ilmestyä, tuijota palloon, mutta koita laajentaa huomiotasi vähitellen siten, että huomio kohdistuu laajalle alueelle pallon ympärillä. Hahmot , näyt, värit, äänet, tuntemukset, aavistukset ja ajatukset saattavat pulpahdella mieleesi. Paitsi pallossa niitä voi näkyä myös ympäröivässä tilassa tai ainoastaan mielessäsi! Kristallipallosta katsominen vaatii paljon harjoitusta. Aluksi saatat tuntea vain pieni aavistuksia, mutta harjoituksen myötä näyt tulevat voimakkaammiksi ja selkeämmiksi. Kaikki on merkityksellistä, jos saat fyysisiä aistimuksia tai kuulet mielessäsi ääniä, musiikin pätkiä tms. ne voivat olla yhtä arvokkaita kuin pallossa näkyvät kuvatkin! Meillä kaikilla on oma tapamme nähdä.

 

Sinun ei kannata ponnistella saadaksesi näkyjä, pikemminkin sinun tulee pitää mielesi tyhjinä ajatuksista ja antaa näkyjen ilmestyä. Liiallinen ponnistelu paitsi väsyttää sinut, myös estää loogista päivätajuntaa päästämään irti ja alintajuntaa avautumasta. Jos pallosta katsominen tuntuu vaikealta, kannattaa lisätä päivittäisiin rutiineihisi meditaatio tai hiljentymisharjoituksia. Totuttele istumaan joka päivä aloillaan mitään ajattelematta 5-10min niin voimistat psyykkistä kykyäsi ja pystyt keskittymään myös pallosta katsomiseen entistä paremmin.

 

Kannattaa myös pidentää aktiivista pallosta katsomisaikaa vähitellen. Ei ole syytä istua pallon ääressä, mikäli et kykene keskittymään ensimmäisen kymmnen minuutin jälkeen lainkaan. Anna itsellesi aikaa ja kunnioita sitä, että aina ei ole sopiva ajankohta salattujen asioiden tutkimiselle! Kokeile ensimmäisellä kerralla viettää pallosi kanssa puolituntia ja pidennä vähitellen aikaa. Pian huomaat miten tunti menee kuin siivillä, etkä edes huomaa ajan kulumista. Kirjoita heti lopetettuasi kokemukset muistiin tai laita istunnon alkaessa päälle nauhoitus ja sanele näkemäsi ääneen kasetille jo näkyjen ilmestyessä, jotta voit myöhemmin tulkita näkyjä.

 

Pitämällä kirjaa näkemästäsi ja nauhoittamalla istuntosi, pystyt tulkitsemaan symboleja myös jälkikäteen ja opit ymmärtämään mitä näkysi ovat sinulle yrittäneet viestittää! Näyillä on myös taipumus haihtua mielestä, kuten unilla. Tunnin kulutta istunnostasi olet jo saattanut autuaasti unohtaa mitä näit!

 

Heilurilla ennustaminen

 

Heilurilla on pitkälle historiaan ulottuvat juuret, mutta kuinka syvälle ja kuinka pitkälle emme tiedä tarkkaan. Joissain kirjallisuuslähteissä väitetään heiluria käytetyn jo muinaisen Egyptin aikoina ja mm. Kuningas Salomonin, Kleopatran ja Sheban Kuningattaren lukeutuneen heilurin suosijoihin. Vaikka heilurin historiaan ei liittyisikään näin loistokkaita nimiä, on heiluri sangen käyttökelpoinen väline, jonka avulla voimme rakentaa siltaa tietoisen mielen ja alitajunnan välille.

 

Kuten muidenkin ennustusjärjestelmien avulla, voimme onkia tiedonmuruja alitajuisen valtavasta tietomäärästä myös heilurilta kysymällä. Tosiasiahan on, että keräämme jatkuvasti tietoa myös tiedostamattomalla tasolla ja tämän tiedon unohdamme helposti tai emme rekisteröi sitä tietoisella tasolla lainkaan. Vaikka heilurin antamat vastaukset eivät ole absoluuttisia totuuksia, voimme saada sen avulla kiintoisia näkökulmia erilaisiin meitä askarruttaviin ongelmiin tai palauttaa mieleen jo unohtamiamme asioita, kuten kadottamiemmeesineiden olinpaikkoja.

 

Heilurilla ennustaminen voi olla juuri niin hauskaa, vakavaa tai summittaista kuin haluat sen olevan. Heiluri tarjoaa sinulle mahdollisuuden oppia lisää itsestäsi ja sillä voi yhtä hyvin katsoa tulevan viikon lottonumeroita kuin kysellä kysymyksiä edellisistä elämistä. Selkeissä kyllä- tai ei-vastausta kaipaavissa kysymyksissä heiluri on ehkä yksi selkeimmistä tavoista saada vastaus juuri siihen mitä kysytään.

 

Ennustusvälineenä heiluri on myös erityisen kiinteästi kytköksissä kysyjään itseensä. Kun quija-lauta liitetään usein vaarallisiin tai jopa pahoihin henkiin, tarotkortit jollain tasolla ne luoneeseen taiteilijaan, riimut viikinkiajan pohjoiseen kulttuuriin, heiluriin liitetään vain sen käyttäjä. Voidaan ajatella että sen antamat neuvot ja sen edustamat voimat ovat juuri niin hyväntahtoisia tai pahantahtoisia kuin sen käyttäjäkin, itse heiluri on täysin neutraali.

 

Siksi oikeanlaisen heilurin valinta onkin erityisen tärkeää. Heilurin täytyy olla sen käyttäjälle mieluinen ja käyttäjälle sopivasta materiaalista valmistetu. Ehkä varminta olisikin postimyynnin sijaan valita heiluri itse, koskettamalla sitä, tunnustelemalla sen muotoa ja materiaalia ja valitsemalla se omien tuntemuksiensa mukaan.

 

Heiluri voi olla makusi mukaan suuri tai pieni, kallis tai halpa ja lähes minkä muotoinen tai mistä materiaalista tahansa. Voit hankkia kallisarvoisen kristalliheilurin tai horoskooppikivestäsi valmistetun kiviheilurin, jonka edustavat energiat toimivat harmoniassa aurinkomerkkisi kanssa. Heiluri voi myös olla kultaketjuun kiinnitetty vanha vihkisormus tai metallinen amuletti, joka on jostain syystä juuri sinulle merkityksellinen, ja tässä oli vain muutamia esimerkkejä. Ennen vanhaan tehtiin heiluri ripustamalla kultasormus ennustajan hiukseen. Tällä tavoin heilurissa on takuulla omaa energiaasi!

 

Monet haluavat palavasti tietää mihin heilurin toiminta perustuu ja voiko sen käyttäjä heilutella sitä tahtonsa mukaan. Erään teorian mukaan pienen pienet lihakset sormissa ovat kytköksissä aivojen motooriseen keskukseen, joka taas on kytköksissä alitajuntaan. Tämän teorian mukaan alitajuisella tasolla tapahtuvat mielenliikkeet vaikuttavat sormien lihasten toimintaan, jolloin heilurin käyttäjä alkaa heiluttaa heiluria tietämättään. Mikäli tämä teoria pitää paikkansa, heiluri todella on yhteydessä alitajuntaasi. Näin sormiesi pienet liikeet välittävät sinulle heilurin avustuksella alitajuntaasi hautautuneita salaisuuksia, muistoja ja havaintoja, jotka ovat tietoisella tasolla sinulle täysin tavoittamattomissa. Kun heiluria käytetään tällä tavoin yhteyden luomiseksi alitajuiseen, puhutaan heilurilla ennustamisesta jota nimitetään englanniksi termillä ” pendulum dowsing”. Suunnitelmallinenkin heiluttelu on toki mahdollista. Tietenkin voit heilutella heiluria tietoisesti! Tällöin onkin olennaista miettiä, miksi ihmessä käytät sitä lainkaan! Saamasi tieto tulee tietoiselta tasolta, eikä siten ole mitään mitä et tietäisi ilman heiluriakin. Jos heiluttelet heilurilla vastauksia joita toivot saavasi, et tosiasiassa saa koko välineestä mitään hyötyä.

 

Kun olet hankkinut heilurin puhdista se, esimerkiksi hautaamalla se multaan viikoksi tai pitämällä sitä salvian savussa. Kun heilurista on pistettu vieraat energiat totuta se omiin energioihisi. Tee sille ensin muutamia helppoja kysymyksiä, joihin on olemassa selvä kyllä- tai ei-vastaus. Kysy esimerkiksi onko paitasi punainen? Oletko nainen? Kysy sekä kysymyksiä joihin vastaus on selkeästi kyllä että kysymyksiä joihin vastaus on ei. Kun huomaat heilurin alkavan liikkua toistuvasti tietyllä tavalla vastauksen ollessa kyllä ja toisella tavalla vastauksen ollessa ei, olet löytänyt heilurisi tavan kommunikoida. Etsi seuraavaksi sopivilla idiottivarmoilla kysymyksillä liikeradat, jotka vastaavat kysymykseen ehkä tai en tiedä.

 

Jos et halua etsiä vastauksia tällä tavoin, voit myös käyttää valmista karttaa, johon heilurin liikeradat on piirretty. Tämä on aivan yhtä hyvä tapa käyttää heiluria kuin liikeratojen selvittäminen omin päin. Katsoessasi karttaan piirretyjä liikkeitä, välität ne alitajunnallesi. Voit myös piirtää itse kauniin kartan jota käytät heilurilla katsoessasi tai hankkia sellaisen valmiina. Ympyrän, johon merkitset heilurin liikkeet tulisi olla n. 5cm halkaisijaltaan, ja kuvan taustan sen värinen, että näet hämärässäkin siihen piirtämäsi nuolet ja heiluntasuunnat selvästi.

 

Kun kysyt heilurilta kysymyksiä edellä kuvatuilla menetelmillä, kannattaa valita asento, jossa istut pöydän ääressä ja tuet kyynärpäätäsi pöytään. Näin kätesi ei väsy ja saat heilurin helpommin pysymään vakaana. Roikuta heiluria rennosti keskisormen ja peukalon välissä siten, että heilurina toimivan riipuksen kärki tai alareuna on n. 1cm korkeudella pöydän pinnasta tai kartasta. Jos olet oikeakätinen käytä oikeaa kättäsi, vasenkätiset taas pitävät heiluria vasemmassa kädessään. Tyhjennä mielesi ajatuksista ja keskity intensiivisesti kysymykseen joka sinua askarruttaa. Kiinnitä huomiota siihen, että et missään tapauksessa ala liikuttaa heiluria tietoisesti. Mikäli heiluri ei hievahdakkaan, saatat yrittää liian kovasti ja tietoinen mielesi kontrolloi sormien liikkeitä estäen alitajuiset liikahdukset. Yritä siis rentoutua paremmin ja anna alitajuiselle mahdollisuus puhua.

 

Minusta on kätevä tapa kysyä heilurilta ensimmäiseksi kysymykseksi onko se halukas yhteistyöhön. Mikäli vastaus on ”ei” tai ”ei kiinnosta”, on paras siirtää istuntoa toiseen ajankohtaan. Aina ei ole oikea ajankohta kommunikoida oman sisimpänsä kanssa. Samalla metodilla voi myös valita sopivia ajankohtia esim. tärkeiden puheluiden soittamiseen tai tekemiisi meditaatioihin tai muihin sinulle merkityksellisiin tekoihin.

 

Heiluria käyttäessä on hyvä ottaa huomioon, että heilurilla on taipumusta saivarrella. Jos esimerkiksi kysyt siltä onko nimesi Mari, se saattaa vastata EI. Tämä voi johtua esimerkiksi siitä, että sinun olisi pitänyt kysyä onko nimesi Mari Inkeri tai Maikku, mikäli useimmat ihmiset sinua näillä nimillä kutsuvat. Heiluri ei myöskään kerro ajan kohtaa, ellet erikseen kysy sitä. Jos kysyt heilurilta löydätkö elämäsi rakkauden, muttet määrittele aikaa, saat ehkä myöntävän vastauksen, vaikka löydätkin sen vasta kymmenen vuoden kuluttua. Saatat kysyä oletko taiteilija ja heiluri vastaa ei. Ehkä miellätkin itsesi vaikkapa graafikoksi ja heiluri ei pidä graafikkoa taiteilijana.

Edellä mainittujen ongelmien vuoksi kannattaa tehdä kysymys ketjuja, joissa tarkennat ja tarkennat kysymystä:

 

”Olenko taiteilija?”

EI

”Olenko hyvä piirtämään”

KYLLÄ

”Voisinko menestyä graafikkona?”

KYLLÄ

 

Heiluria voi käyttää useaan eri tarkoitukseen. Voi määritellä sillä elämälläsi suuntaa, yllä kuvatulla tavalla, esittämällä sille kysymyksiä parisuhteestasi, urastasi tai sinua askarruttavista ongelmista. Voit tutkia syitä selittämättömiin pelkoihin tai käyttäytymismalleihin. Voit etsiä vastauksia unien käsittämättömiksi jääneisiin symboleihin. Mikäli olet laillani hajamielinen ihminen, voit etsiä kadonneita esineitä heilurin avustuksella. Ehkä haluat ennustaa ystäväsi lapsen sukupuolen etukäteen? Voit kysyä heiluriltasi miksi epäonnistut tupakkalakossa uudelleen ja uudelleen ja löytää sinulle sopivimman tavan lopettaa riippuvuutesi. Voit käyttää heiluria apuna itsehypnoosissa tai tutkia sen avulla ihmisten auroja ja jopa löytää piileviä terveysriskejä! Heiluri reagoi erityisen herkästi erilaisiin energiavirtauksiin ja ihmiset jotka saavat taikavarvun toimimaan voivat myös heilurin avulla paikantaa vesisuonia. Ja tietenkin voit viihdyttää itseäsi ja ystäviäsi leikkimällä leikkejä, joissa paljastetaan toisten pikku salaisuuksia.

Mikäli olet kiinnostunut luonnonmukaisista hoidoista voit valita itsellesi tai hoidettavillesi heilurin avulla heille parhaiten sopivan yrttilääkkeen, homeopatisen valmisteen, eteerisen öljyn tms. Joskus ihmisen tyypin määrittely voi olla vaikeaa ja voit varmistaa valintasi kysymällä heilurilta. Voi laittaa eteesi pöydälle valitsemiasi lääkintävaihtoehtoja ja kysyä yksi kerrallaan heilurilta onko tämä sopiva rohto potilaallesi. Mikäli valitset kovin monesta vaihtoehdosta, vaikkapa kukkatipoista tai ruoka-aineista, voit tehdä erilaisia ympyröitä, joissa on sopivia vaihtoehtoja ja katsoa heilurilla mikä sopisi juuri käsillä olevaan tilanteeseen parhaiten.