Valkea Korppi

Tarotkortit

Home
Tarotkortit
Teenlehdistä katsominen
Linkkejä
Kristallipallo ja heiluri
E-mail

Mihin tarotkorttien järjestelmä perustuu

 

Kuka tahansa voi oppia katsomaan jollain lailla tarotkorteista, kaikista ei kuitenkaan kehity selvännäkijöitä ostamalla tarotpakan. Tarotkortit perustuvat ikivanhaan kollektiiviseen symboliperinteeseen ja siten kytkeytyvät mm. Jungilaiseen psykoanalyysiin ja arkkityyppiteoriaan. Voidaan ajatella, että korttien symboliikka on kaikille ihmisille tuttu, sillä jaamme kaikki kollektiivisen alitajunnan ja sen sisällön.

 

Arkkityypit ovat kuin geenejä, ne ovat olemassa jokaisen lapsen alitajunnassa jo hänen syntyessään ja periytyvät geenien lailla kaikille ihmisille, rotuun ja ihmisryhmään, maantieteelliseen sijaintiin ja koulutustasoon katsomatta. Arkkityypit elävät eri kulttuurien myyttisissä tarinoissa ja ovat aina ajankohtaisia, sillä ne liittyvät jokaisen ihmisen elämän peruskokemuksiin.

 

Suurten salaisuuksien korttien edustamien arkkityyppien lisäksi, tarokortit ovat täynnä symboleja. Symboli edustaa vertauskuvan avulla jotain asiaa, esimerkiksi vesi voi edustaa tunteita, käärme muutosta jne. Symbolikieli on alitajuntamme kieltä ja siksi asiat jotka nousevat alitajunnasta tietoisuuteen esimerkiksi yöllisissä unissamme ja kenties maalauksisa tai runoissa joita tuotamme, ovat lähes aina symbolisessa muodossa. Symbolit toimivat ikään kuin siltana alitajunnan ja tietoisen ajattelun välillä. Tietoinen mieli voi tulkita viestejä, joita alitajuinen tuo esille. Tietoisella tasolla etsimässä symboleista asiayhteyksiä ja merkityksiä.

 

Toiset saavat yhteyden alitajunnan ja tietoisen mielen välillä toimimaan paremmin kuin toiset. Kyky voi olla luontainen tai harjoituksen tulosta. Äärettömän herkkiä alitajuisen viesteille ovat ihmiset, joilla on kyky selvännäköön. minun näkemykseni mukaan selvännäkö perustuu kykyyn analysoida alitajunan keräämää tietoa. Näin ollen ne, jotka osaavat tulkita unia ja kortteja, saavat ongittua alitajunnastaan enemmän ja helpommalla tietoa kuin ne joille symbolien kieli on vierasta.

 

Kaikki meistä keräävät alitajuisesti ympäristöstämme enemmän tietoa kuin ikinä osaamme kuvitella. Ennen symbolinen ajattelu on ollut yleisempää kuin nykyään ja ihmiset ovat luottaneet nykyistä enemmän vaistoihinsa ja intuitioonsa. Nykyään elämme järkeä ja loogisuutta korostamassa maailmassa, jossa intuitiolla ei ole sijaa. Siksi monet ovat kadottaneet kyvyn tulkita symboleja ja kuunnella omasta sisimmästään kumpuavia viestejä. Harjoittelemalla ja opiskelemalla tuo yhteys on mahdollista rakentaa uudestaan. Mekaaninenkin korttien tulkitseminen ja symbolien opettelu avaa tietoista mieltä alitajunnan viesteille ja herkistää ihmistä kuuntelemaan intuitiotaan.

Korteista katsominen

 

Jos päätät aloittaa tällaisen kiehtovan tutkimusmatkan oman mielesi salaisuuksiin, kannattaa tutkimusretki aloittaa etsimällä aiheesta tietoa. Kun olet tutustunut muutaman kirjan tai internetlähteen avulla tarotkorttien ja korteista katsomisen saloihin, voit hankkia itsellesi tarotkortit ja niihin liittyvän opaskirja. Tiedon etsiminen etukäteen on tärkeää jotta vältyt virhehankinnoilta. Kauniit korttipakat, joissa pientensalaisuuksien korteissa on ainaosaan numerot ja tietty määrä elementtiä edustavia maljoja tai miekkoja ovat aloittelijalle huomattavasti haastavampia kuin kortit, joissa myös pienten salaisuuksien korteissa on kuvat symboleineen.

 

Kun olet päätynyt johonkin tiettyyn korttipakkaan, suosittelen aluksi hankkimaan tulkintojen tueksi myös kortteihin liittyvän opaskirjan. Hankkimalla kortit ja juuri kyseisiin kortteihin liittyvän oppaan, opit hallitsemaan sen symboliikan joka juuri valitsemaasi tarotpakkaan kuuluu. Eri tarotpakoissa merkitykset saattavat varioida jonkin verran, joten jos kortit ja kirja ovat ”eriparia” saatat saada ristiriitaista tietoa, eikä kirjan luettelemat avainsanat nivellykkään loogisesti kussakin kortissa olevaan kuvaan.

 

Kirjasta lukemiesi merkitysten lisäksi kannattaa luottaa myös omaan intuitioon. Hyvä keino tutustua kortteihin on kirjoittaa päiväkirjaan tai erityiseen vihkoon muistiin ne tunteet ja ajatukset joita kortti sinussa herättää. Tee tämä ennen kuin katsot kortin tulkinnan kirjasta. Saatat hämmästyä miten oikeaan osut. Lisäksi oma tulkintasi sattaa littyä selvemmin tilanteeseen tai kysymykseen jonka vuoksi kortteja katsot kuin kirjan valmiiksi kirjoitettu tulkinta. Tällä tekniikalla opit vähitellen korttien viestit sekä oman kokemuksesi kautta, että perinteisine merkityksineen.

 

Halutessasi tehdä uusista tarotkorteista ”omasi”, kannattaa yrittää liittää niihin henkilökohtaista energiaasi. Käytä ja koskettele korttejasi päivittäin. Jos et jaksa tehdä tulkintaa joka päivä, selaile kortteja, sekoita niitä ja katsele niiden kuvia. Voit jopa laittaa kortit tyynysi tai patjasi alle nukkuessasi tai kantaa niitä heteken aikaa mukanasi vaikkapa käsilaukussa tai taskussa. Näin totut kortteihin ja varastoit niihin omaa erityislaatuista energiaasi.

 

Luultavasti haluat myös ennen omalla energiallasi lataamista puhdistaa kortit vanhoista energioista, joita niissä saattaa olla niiden oltua kaupan hylyllä asikkaiden kosketeltavana.  Puhdistustapoja on monenlaisia, mutta helpointa on laittaa korttipakka kuunvaloon, mieluiten seuraavan täydenkuun aikaan. Voit myös laittaa jotain puhdistavaa yrttiä, kuten tuoreita salvianlehtiä korttien säilytysrasiaan, pussukkaan tai sen kankaan laskoksiin johon käärit kortit. Vuorikristalli tai akaatti pitää korttien energian puhtaana, jos säilytät kiveä niille varatussa rasiassa. Voit myös valita puhdistavan suitsukeen ja pitää kortteja hetken aikaan sen savussa.

 

Jotta opit muuttamaan asennoitumisesi tavallisesta arkisesta mielentilastasi meditatiivisemmaksi ja siten korttien viestille avoimemmaksi, kannattaa sinun säilyttää kortteja erityisessä liinassa, pussukassa tai rasiassa, jonka valitset nimenomaan korttien säilyttämiseen. Näin teet korteista itsellesi arvokkan ja juhlavan tuntuiset. Luonnonmateriaalit ovat parhaita korttien säilytykseen. Valitse rasia tai kangas joka on sinun mielestäsi mystinen ja kaunis. Ehkä haluat kankaan olevan silkkiä tai puuvillasamettia. Ehkäpä ullakollasi lojuu isoäidin korurasia, joka on korteillesi juuri sopiva. Pääasia on, että korttien säilytystapa on juuri sinulle mieluinen ja sinun oloisesi. Voit pudottaa kankaaseen tai rasiaan pisaran psyykkisiä kykyjä vahvistavaa eteeristä öljyä ja siten rasian, pussukan tai liinan käyttötarkoitukseensa.

 

Aloittaessasi tulkinnan tekemisen siivoa huone, jossa aiot tehdä tulkinnan. Tipauta tuoksulampuun selvännäköisyyttä edistävää tuoksuöljyä tai sytytä mieli suitsukkeesi luomaan tunnelmaa. Käytän itse tulkinnoissa erityistä pöytäliinaa, jonka olen varannut ainoastaan tähän käyttötarkoitukseen. Jos sinulla ei ole liinaa, puhdista pöytä jolla aiot kortteja käsitellä tai levitä sille huivi tai muu sopiva kangas. Sytytä palamaan kynttilä ja laita taustalle rauhoittavaa musiikkia. Sulje kännykkäsi ja varmista että saat keskittyä korttien tulkitsemiseen rauhassa. Varaa lähettyville muistiinpanovälineet ja opaskirja, sillä haluat ehkä merkitä muistiin mitä kortteja nostit tai tarkistaa korttien merkitykset kirjasta. Muistiinpanojen tekeminen on myös siksi suositeltavaa, että voit jälkikäteen tarkistaa sopiko tulkintasi tilanteeseen vai menikö se harhaan. Näin voit pitkällä aikavälillä oppia tekemään yhä osuvampia tulkintoja.

 

Aloittaessasi tulkinnan tekemisen ravistele käsiäsi, ja hengitä muutaman kerran erityisen syvään. Näin vältät päivän negatiivisten tai positiivisten energioiden siirtymistä kortteihin. Kun aloitat sekoittamisen, älä sekoita kortteja pelikorttien tapaan, jotteivat niiden kulmat taitu ja kortit kulu. Käsittele kortteja varovasti ja niitä kunnioittaen! Kortit ovat oppaanasi alitajuntaasi ja tarjoavat sinulle korvaamatonta tietoa! Kiitokseksi siitä, käsittele niitä hellästi niin ne kestävät pitkään. Sekoita ne hiljentyen ja meditatiiviessa mielentilassa. Itse suosin tapaa jakaa kortit erilaisiin pinoihin, jotka sitten kokoan uudestaan yhteen. Sekoittaessasi mieti kysymystä jonka aiot korteille esittää.

 

Kysymyksen muotoilussa on tärkeää, että kysyt asiaa riittävän selvästi mutta jättäen mahdollisuudet avoimeksi kaikkiin suuntiin. Hyvät kysymykset alkavat:

 

”Mitä minun tulisi tietää tilanteesta X...”

”Voisinko saada uuden näkemyksen aiheeseen X...”

”Mikä merkitys henkilöllä/asialla X on minulle nyt...”

”Mitkä ovat ne olosuhteet jotka liittyvät X:n...”

”Kuinka voin saavuttaa parhaan mahdollisen lopputuloksen pyrkimyksessäni X...”

”Kuinka voisin...”

 

Jotta et unohda kysymystä voit muotoilla sen etukäteen ja kirjoittaa muistiin. Kun tunnet sekoittaneesi kortit ja keskittyneesi kysymykseesi, tyhjennä mielesi ja levitä kortit viuhkaksi pöydälle tai lattialle kankaan päälle. Nosta vasemmalla kädellä, joka on yhteydessä alitajuiseen ja intuitioon, viuhkasta kortit yksi kerrallaan. Kuljeta kättäsi korttien päällä ja tunnustele niiden energioita. Oikean kortin kohdalla saatat tuntea sormenpäissä kylmää, kuumaa tai kihelmöintiä. Lado nistamasi kortit eteesi pinoon, josta jaat ne järjestyksessä valitsemasi tarotpöydän muotoon.

 

Tehtyäsi tulkinnan, käännä kaikki kortit samoin päin ja yhdistä pakka. Kääri kortit takaisin kankaaseen jossa niitä säilytät tai laita ne rasiaan paikoilleen. Ehkä haluat tässä vaiheessa kuljettaa ne suitsukeen savun läpi puhdistaaksesi ne energioista jotka niihin tässä tulkinnassa liitit. Kiitä lopuksi sisäistä ääntäsi ja kortteja johdatuksesta. Muista merkitä päivämäärä muistiinpanoihisi myöhempää tarkastelu varten.Pienten salaisuuksien kortit:

 

Pienten salaisuuksien kortit liittyvät joka päiväiseen elämäämme, Kortit liittyvät tunteisiimme, intuitioomme, ajatuksiimme ja fyysiseen olemukseemme ja ympäristöömme sekä toimintaamme. Pienten salaisuuksien korttien kautta peilaamme sitä todellisuutta jota elämme, yhteydessä muihin ihmisiin, luontoon ja omaan kehoomme.

 

Kun suurten salaisuuksien kortit kuvaavat kollektiivisia elämän perustotuuksia, elämän kiertokulkua ja universaaleja opetuksia, tuovat pienetensalaisuuksien kortit näiden asioiden rinnalle oppiläksyjä jotka ovat tässä ja nyt. Henkisen kasvun kannalta pienten salaisuuksien kortit ovat yhtä tärkeitä kuin suurten salaisuuksien kortitkin, sillä pienten salaisuuksien kortit heijastavat meidän tapaamme toimia eri tilanteissa, ajatusmallejamme, reaktioitamme ympärillämme tapahtuviin asioihin sekä suhdettamme konkreettiseen käsinkosketeltavaan maailmaan.

 

Pieneten salaisuuksien kortit jaetaan neljään maahan, joissa kussakin on kymmenen korttia sekä hovikortit. Jokainen maa edustaa yhtä elementtiä: miekat ilmaa, sauvat tulta, maljat vettä ja lantit maata.

 

Sauvat:

Sauvat edustavat maskuliinista jang-energiaa ja tulielementtiä. Sauvat edustavat nimen omaan energiaa, elinvoimaa, toimintaa, intuitiota, auktoriteetteja, intohimoa ja rakkautta. Astrologisesti tulielementiin liitetään oinas, leijona ja jousimies. Sauvojen energia on luovaa ja intohimoista. Perinteisesti sauvojen energia assosioidaan uraan ja työhön liittyviin asioihin

 

Lantit:

Lantit yhdistetään feminiiniseen maa-energiaan.  maa on se konkreettinen vankka alusta, jonka päällä seisomme. Lanttien edustama energia edustaa ihmisen perustarpeita, hengissäpysymisen edellytyksiä. Lantit edustavat rahaa, materiaa ja fyysistä hyvin vointia ja hedelmällisyyttä. Astrologisesti maaelementin merkkejä ovat härkä, neitsyt ja kauris. Lantit symboloivat konkreettisiaja kouriin tuntuvia asioita, käytännön tietoa ja toimintaa, fyysisiä ponnisteluja.

 

Maljat:

Maljoihin yhdistetään feminiinisyys ja vesi-elementti. Maljat heijastavat tunteitamme, alitajuntaamme, uniamme, vaistojamme ihmissuhteitamme ja rakkauselämäämme. Maljoihin liittyy arvoituksellisuutta, asioita jotka ovat pinnan alla ja joita emme näe. maljojen energia on naisellista ja vastaanottavaista. Astrologiassa vesimerkkejä ovat kalat, rapua ja skorpioni.

 

Miekat:

Miekat liitetään ilma-elementtiin ja maskuliinisuuteen. Miekkojen edustama elämänalue on ajattelu, älykkyys, kommunikointi ja konfliktit. Ilma-elementin vaikutuspiiriin kuuluu tiede, looginen ajattelu, selkeys, asioiden analysointi ja erittely. Miekkojen energia on järkiperäsitä ja abstraktia ja sen avulla voimme analysoida itseämme ja ympäristöämme. Ilmaelementin merkkejä tähtitaivaalla ovat kaksonen, vaaka ja vesimies.

 

Numerokortit:

 

Jokaiseen maahan kuuluu kymmenen korttia. Korttien numerot edustavat aina tietyntyyppistä energian tasoa.

 

Ässät: Uusi alku,

Kakkoset: Ihmissuhteet, dualismi, kahden asian yhteen sulauttaminen

Kolmoset: Synteesi, itseilmaisu, laajentuminen, yhteistyö, täydentyminen (paitsi miekoissa)

Neloset: Perustukset, staattisuus, rakenteet

Viitoset: Muutos, mahdollisuudet, äkillinen epämiellyttävä muutos, sopeutuminen

Kuutoset: Idealismi, täydellisyys, muutos parempaan, avunanto

Seitsikot: Näkemys, tietoisuuden herääminen, perspektiivin laajenemisen aiheuttma muutos, odottamattomat tapahtumat, aistiminen

Kahdeksikot: Kontrolli, voima, tilanteen haltuunotto, itseluottamus, autonomisuus, organisaatiot

Yhdeksiköt: Täydentyminen, täyttymys, yhden syklin loppuun saattaminen, jokaisenmaan energian täydellinen ilmeneminen

Kympit: Mestari, uuden alun mahdollisuus, uuden syklin käynnistyminen, täydellinen näkemys kunkin maan edustamalta alueelta

Narrin Matka  The Fool's Journey

 

Suurten salaisuuksien kortit kuvaavat kollektiivisia elämän perustotuuksia, elämän kiertokulkua jaihmisen henkisen kehityksen tasoa. Jokainen kortti edustaa arkkityyppiä eli sisältää eräänlaisen universsalin opetuksen. Suurten salaisuuksien kortit voidaan nähdä kasvutarinana, jota kutsutaan Narrin Matkaksi. Narrin matka on metafora ihmisen elämän taipaleelle nuoruudesta vanhuuteen. Jokainen suurten salaisuuksien kortti symboloi yhtä tapahtumaa matkan varrella, kokemusta, jonka ihminen tarvitsee ymmärtääkseen itseään ja omaa minuuttaan. Nämä 22 symbolista kokemusta perustuvat kulloiseenkin korttiin liittyviin avainsanoihin.

  

Narri (0)

The Fool

 

Aloitamme Narrista, joka on aloittamisen kortti. Narri asuu jokaisessa meissä aloittaessamme elämän taivalta. Hän on Narri vain, koska on yksinkertainen sielu; suuren matkan kynnyksellä hän on viattoman luottavainen ja tietämätön vaikeuksista ja kivusta, joita tulee matkan varrella kohtaamaan. Hän on lähdössä etsimään itseään, muttei tiedä vielä mitä löytää.

 

Matkan alussa narri on vastasyntynyt- avoin, spontaani ja innovatiivinen. Kortin hahmo syleilee maailmaa avoimin käsivarsin ja kulkee pystypäin. Hän on valmis kohtaamaan mitä tahansa elämä hänen tielleen kuljettaakin, mutta toisaalta hän on kulkemassa uhkarohkeasti kohti jyrkänteen reunaa. Hän on ilmiselvästi tietämätön vastoinkäymisistä joita hän joutuu kohtaamaan ja läksyistä, joita elämä hänelle opettaa. Hän on rohkea, jopa uhkarohkeuteen saakka.

 

Narri tavallaan on suurten salaisuuksien korttien ulkopuolella. Nolla on epätavallinen numero. Se on täsmälleen numerojärjestelmän keskellä, sijoitettu positiivisen ja negatiivisen rajalle. Syntyessään narri on keskellä hekilökohtaista universumiaan. Hän on vielä elämälle vieras; historian kirjoittamaton lehti, oudosti tyhjä (kuten numero 0) Toisaalta hän janoaa elämää, kulkea tiellään eteenpäin ja oppia, toisaalta hän kulkee väjäämättä  kohti niitä usein raskaitakin oppiläksyjä, joita elämä hänelle opettaa. Tällainen uhkayritys voi vaikuttaa mielettömältä, mutta onko se sitä? Me jokainen lähdemme tälle tielle, halusimmepa tai emme. Narri tekee sen pelkäämättä, rohkeasti, avoimin mielin, antautuen elämälle.

 

Symboleita:

koira

ruusu

keltainen

ensimmäinen huone

  

Maagikko (1) ja Ylipapitar(2)

The Magician and the High Priestess

 

Lähtiessään matkalle narri kohtaa heti Maagikon ja Ylipapittaren- suuret toisiaan tasapainottavat voimat; yang ja ying. Kuten ympäröivässä maailmassa, myös meissä itsessämme on kaksi vastakkaisuutta. Näkyväisen maailman ominaisuus on, että kaikella on vastakohtansa, joka täydentää sen. Valo luo varjon. Heti kun tutkailemme jotain asiaa yhdeltä kannalta huomaamme väistämättä myös vastakkaisen näkökulman. Vastakohtien kautta pystymme peilaamaan todellisuutta. Termit positiivinen ja negatiivinen edustavat maailmankaikkeuden kahta peruselementtiä, jotka ovat välttämättömiä tasapainon säilymiselle. Maagikko ja ylipapitar ovat molemmat välttämättömiä ja tasa-arvoisia. Ilman yötä emme tietäisi millainen päivä on, ja samoin vasta potentiaaliset kykymme löydettyämme tiedämme, miten ottaa ne käyttöön ja miten niistä hyödymme.

 

Maagikko on positiivinen, maskuliininen jang-energia. Hän edustaa aktiivista maskuliinista voimaa. Luovaa kipinää. Hän edustaa meidän tietoisuuttamme ja niitä voimia ja vastavoimia joiden avulla vaikutamme elämäämme: tahtoa ja keskittymistä, omien kykyjemme ja lahjojemme huomaamista ja käyttämistä, maailman kaksijakoisuuden ymmärtämistä. Maagikko edustaa toimintaa; ideoiden toteuttamista käytännössä, hetkeen tarttumista, asioiden täyteen panoa.

 

Maagikko on hyvän ja pahan yläpuolella. Hänellä on moninaisia kykyjä, pimeyden ja valon voimia. Hän käyttää niitä tahtoessaan, mutta koituuko niistä hyvää vai pahaa selviää vasta, kun tiedämme tekojen vaikutukset.  Mikään tässä maailmassa ei ole yksiselitteisesti hyvää tai pahaa, hyvä ja paha ovat ihmisten luomia määritelmiä. Narri oppii, että kaikilla asioilla on kaksi puolta, jotka olematta hyviä tai pahoja yksinkertaisesti vain ovat olemassa. Tärkeintä on olla horjuttamatta kaikkeuden tasapainoa.

 

Maagikko saa avaruudessa leijuvat ideat toteutettua käytännössä. Musta ja valkoinen yhdistyvät, kun hän vetää hatustaan valkoisen kaniinin, kanin joka Narrin silmien edessä saa hahmon muuttuen mielikuvasta todelliseksi eläimeksi;  henkeään pidätellen hän näkee idean tulevan todeksi, kanin nousevan esiin tyhjästä silinterihatusta.

  

symboleja:

 

orjantappura

lilja

äärettömyyden merkki

neljä elementtiä

kädet Taivas ja Maa yhdistyvät

merkurius

kolmas huone

 

Ylipapitar edustaa negatiivista, feminiininistä jin-energia. Hän edustaa passiivista voimaa, joka tarjoaa hedelmällisen maaperän henkiselle kehittymiselle ja kasvulle. Toiminnan sijasta on joskus hyvä odottaa kärsivällisesti ja antaa asioiden edetä omalla painollaan. Hänen opetuksensa Narrille on, että Narri joutuu kääntymään sisäänpäin, ja tutkimaan omaa sisäistä maailmaansa, löytääkseen vastauksen ulkopuolisen maailman ongelmiin.

 

Ylipapitar edustaa alitajuntaa ja kaikkea sitä mikä on jo olemassa, mutta mitä emme vielä näe. Hän edustaa vaistojamme ja intuitiota. Jos kuuntelemme sisintämme näemme enemmän, kuin pelkällä silmällä on havaittavissa tai korvin kuultavissa. Ylipapitar edustaa piilossa olevia mahdollisuuksia, mysteerejä, potentiaalia ja alitajuisen tuomista tietoisuuteen, intuitiota. Kaikki näyttää yöllä kuun valossa erilaiselta. Näemme sellaista mikä päivällä ei näy. Kun maagikko on antanut Narrille kyvyn nähdä asioiden kaksi puolta, antaa Ylipapitar hänelle intuitiivisen taidon valita oikeat toiminta tavat, jotta harmonia säilytetään ja vastakohdat saadaan yhdistettyä. Hän auttaa Narria ymmärtämään asioiden korkeamman tarkoitus ja

kuuntelemaan sisäistä-ääntään.

 

symboleja:

 

Lootuksenkukkapylväät

Kuunsirppi

Sininen ja musta

Passionhedelmän puolikkaat

Isisksen kruunu

Lakikäärö (mysteeri)

Kuu, Vesta 

 

Hallitsijatar (3)

 The Empress

 

Kasvaessaan Narri tulee enemmän ja enemmän tietoiseksi ympäristöstään. Kuten kaikki lapset narrikin tiedostaa ensimmäisenä äitinsä - lämmin, rakastava nainen, joka ravitsee ja huolehtii hänestä. Hän tulee samalla tuntemaan  myös Äiti Maan hyvyyden; äidin joka ruokkii hänet laajemmin ajateltuna. Tiedostaessaan tämän rakkauden ilmapiirin, narri voi myöhemmin ammentaa voimaa Äiti maasta ja rakastaa myös muita samanlaisella uhrautuvaisuudella ja hellyydellä, kuin äiti lapsiaan rakastaa. Äidin rakkaus on kaikista rakkauden lajeista puhtainta, eikä etsi omaa etuaan tai nautintoa. Siksi Narri ennen kuin on valmis kohtaamaan rakastettunsa, oppii näkemään, millaista pyyteetön rakkaus on.

Hallitsijatar edustaa aistein havaittavaa maailmaa ja luontoa. Kuten lapsi nauttii kaikilla aisteillaan ympäristönsä tutkimisesta, voimme mekin vaeltaa luonnossa ja meitä ympäröivässä maailmassa herkistynein aistein ja nauttia Äiti Maan runsaista lahjoista, koskettamalla, kuuntelemalla ja katselemalla. Äiti maa tarjoaa meille ihania lahjoja, jotka meidän tulee ottaa samalla riemulla vastaan, kuin pieni lapsi. Lapsen silmin, voimme nähdä maailman kauneuden, vaikka sen olisimme jo unohtaneet. Iloita kevään ensimmäisestä kukasta ja veden kosketuksesta ihollamme. 

 

Symboleja:

 

Metsä

Vesi

Vilja

Yellisyys

Tähdet

Sydän

Venus, ceres

Yin

 

Hallitsija (4)

The Emperor

 

Seuraavaksi narri kohtaa isänsä Hallitsijan hahmossa. Hallitsija edustaa auktoriteetteja ja järjestystä. Kun lapsi jättää äitinsä sylin, hän huomaa, että maailmassa on tiettyä säännönmukaisuutta, kaikki toimii tietyn kaavan mukaan. Myös Narri oppii, että on olemassa häntä korkeampia auktoriteetteja joilla on valtaa määrätä häntä. Hän oppii hyväksymään säännöt ja huomaa, että  tietyt käyttäytymissäännöt ovat hänen hyvinvoinnilleen välttämättömiä. Kaikki rajat eivät ole luotu rikottaviksi, vaan jotkut ovat ihmisen turvallisuuden kannalta välttämättömiä. Nämä rajoitukset voisivat olla turhauttavia, mutta isänsä kärsivällisessä ohjauksessa Narri oppii niiden tarkoituksenmukaisuuden ja oppii nauttimaan tästä maailman järjestyksestä, joka avulla hän voi jäsentää ympäröivää todellisuutta. Kun ymmärrämme tiettyjen rajoituksien, lakien ja auktoriteettien välttämättömyyden ne eivät enää kahlitsekaan meitä vaan voimme jatkaa matkaa rauhallisin mielin hyväksyttyämme välttämättömän. Liiallinen anarkia tuhoaa meidän vapauttamisen sijasta. Ikään kuin yritettyämme pitkään kiivetä korkean aidan yli satuttaen itsemme pudotessamme, hyväksyisimme sen tosi asian, että kävelemällä vähän matkaa pääsemme jatkamaan kulkuamme portin kautta. Aidan tehtävänä on suojella meitä, ei pysäyttää matkaamme.

 

Symbolit:

 

Punainen

Oranssi

Kivi

Oinas

Hallitsijan symbolit

Jang

Mars

 

Ylipappi(5)

The Hierophant

 

Viimein Narri on oppinut tarpeeksi poistuakseen kotoaan ja lähtee suureen maailmaan. Hän tutkii kulttuurinsa uskomuksia ja traditioita ja aloittaa koulutuksensa. Narri kohtaa ylipapin ja tietää, että hän on joku, joka voi viitoittaa tien arkaaiseen viisauteen ja mysteereihin, auttaa Narria sisäisen oppaansa löytämisessä (jonka löytämisen tarpeellisuuden Ylipapitar on Narrille näyttänyt). Kuten Narri, jokainen meistä etsii opettajaa, vanhempaa ja viisaampaa henkilöä, joka johdattaa meitä henkisen kasvumme tiellä ja opastaa meitä elämän mysteereissä. Oikea opettaja ei nosta itseään oppilaan yläpuolelle, vaan myöntää, että hänellä on paljon opittavaa oppilaaltaan. Ylipappi on viisas ja auttaa narria löytämään yhteyden omaan sisimpäänsä ja etsimään vastauksia sieltä valmiiksi ajateltujen dogmien sijasta.

Tämä uskonnollinen hahmo, jonka edessä kaksi opetuslasta polvistuu symboloi kaikenlaisia initaatioita, maailmankatsomuksia, kulttuureja, ja valmiutta oppia toisilta. Narrikin huomaa, että hän tuntee helposti yhteen kuuluvaisuutta ryhmässä ja haluaa toimia osana sitä, sekä mukautua sen tapoihin ja uskomuksiin. Hänen onkin tärkeää on huomata oikeiden ja väärien toimintamallien ero ja välttää ryhmiä, joissa joutuu toimimaan omaa sisintään vastaan ja sen sijaan etsiä kärsivällisesti totuutta. Ylipappi kortti symboloikin myös sielujen sukulaisuutta, sitä että löydämme jonkun joka jakaa ajattelutapamme.

 

symbolit:

 

Risti

Paavin päähine

Siunaava ele

Punainen

Musta

Avaimet

Kaksi polvistujaa

Ruusut ja liljat näiden kaavuissa

10 huone, härkä

 

Rakastavaiset (6)

The Lovers

 

Ennen pitkää Narri kohtaa kaksi uutta haastetta. Aiemmin hän oli pääosin keskittynyt itseensä, mutta nyt hän kohtaa toisen ihmisen. vastakohdat yhtyvät; mies ja nainen löytävät toisensa, jin ja jang energiat kohtaavat ja sulautuvat harmoniseksi kokonaisuudeksi. Rakastuminen, seksuaalinen hurmio, symbioottinen suhde ja syvä yhteenkuuluvaisuuden tunne kuuluvat tämän kortin merkityksiin.

 

Narrin oppiläksynä on se  syvä sisäinen muutos, joka tarvitaan kun kasvetaan osaksi parisuhdetta. Huolimatta pyrkimyksestä ykseyteen puolison kanssa, Narrin on opittava säilyttämään oma identiteettinsä ja oltava rehellinen itselleen. Tällainen syvä rakastava suhde on mahdollista vain jos, on ensin oppinut rakastamaan itseään ja tiedostamaan omat halunsa, arvonsa ja tarpeensa ja tasapainottanut omat maskuliiniset ja feminiiniset piirteensä sulauttaen ne tasapainoiseksi kokonaisuudeksi. Voidakseen sopeutua elämään yhteydessä toiseen ihmiseen, on opittava ensin elämään yhteydessä omaan sisimpäänsä. Jos kadotamme yhteyden sisimpäämme alamme elämään toisen kautta. Mustasukkaisuus saa vallan ja koemme rakkauden kääntöpuolen.

 

Meidän puolisomme ovat peilejä, jotka heijastavat meille omia tunteitamme, haaveitamme ja pelkojamme. Rakastuessamme kuvittelemme rakkautemme kohteen täydelliseksi, vihastuessa emme näe hänessä mitään hyvää. Todellisuus on jotain aivan muuta. Meidän tulisi pyrkiä kohtaamaan toinen toisemme sellaisina, kuin olemme ja hyväksyä rakastettu sellaisena kuin hän on; ei ihannekuvana tai hirviönä. Meidän tulee tiedostaa tämä, jotta voimme oppia itsestämme, toinen toisiltamme. Rakastavassa suhteessa kasvamme rinta rinnan yksilöinä, menettämättä omaa vapauttamme tai hävittämättä omaa minuuttamme.

 

symbolit:

käärme ja hyvän ja pahantiedon puu

elämänpuu

vuori

enkeli

Kaksoset, merkurius 

 

Vaunut(7)

The Chariot

 

Ajan myötä Narri kasvaa aikuiseksi. Hänellä on vahva itsetunto ja hän on itsensä herra. Koska hänellä on tiukka itsekuri ja voimakas tahto, hän hallitsee itsensä täydellisesti. Soturina hän pystyy keskittymään kulloinkin edessä olevaan haasteeseen täydellisesti, eikä mikään pysty horjuttamaan häntä tai estää häntä saavuttamasta päämääräänsä.

Vaunujen kortti edustaakin narrin elämän taipaleella sellaista vahvaa egoa, joka ei vielä ole kokenut kolauksia. Kortissa seitsemän näemme ylpeän, käskevän hahmon ajavan voittoisasti läpi maailman. Hän ilmiselvästi hallitsee itsensä ja kaiken minkä kohtaa ja uskoo vankasti omiin kykyihinsä. Mikään haaste ei häntä pelota. Hahmosta huokuu järkähtämättömyys ja itseriittoisuus. Narrin menestys ja voittokulku on niin vaikuttava, että hänestä tuntuu, että se on kaikkea sitä mitä hän on aina halunnut. Kortti edustaa nuoruuden itsevarmuutta, jolle vaatimattomuus on vierasta. Vaunuissa narri oppii luopumaan turhasta vaatimattomuudesta ja hän tiedostaa selvästi omat vahvuutensa ja käyttää niitä saavuttaakseen päämääränsä. Hän kuitenkin kätkee tunteensa ja haavoittuvuutensa sotavarustuksen alle. Jossain haarniskan sisällä hänen sydämessään asuu yhä se spontaani lapsi, joka hän oli matkaan lähtiessään.

 

Symbolit:

Tähti

Sfinksit

Kuu

Haarniska

Voiton seppele

Sininen

Keltainen

Rapu

 

Voima (8)

Strength

 

Ajan kuluessa elämä tarjoaa narrille uusia haasteita, jotka tuovat toisinaan mukanaan kärsimystä ja monet hänen illuusionsa särkyvät. Hänellä onkin mahdollisuus kasvaa vahvaksi ja ilmentää omassa elämässään Voimaa (8). Paineen alla hänen rohkeutensa kasvaa ja hän oppii selviytymään sekä jatkamaan eteenpäin takaiskuista huolimatta. Narri oppii olemaan maltillinen ja suvaitsevainen. Hän oppii ymmärtämään, että vaunujen voimakastahtoisen komentajan voimaa täytyy pehmentää ja käskemisen sijaan turvautua ystävällisyyteen ja suhtautua muihin rakkaudella pakottamisen sijaan. Ajan kuluessa tyynen pinnan alla kuitenkin kytee. Juuri kuin narri luulee saaneensa kaiken, myös itsensä konrolloitua.

 

Symbolit:

Leijona

Kahdeksikko

Lempeä ilme ja kädet

Kahdeksikko

Keltainen

 

Erakko (9)

Hermit

 

Ennemmin tai myöhemmin Narri huomaa joutuneensa perimmäisen kysymyksen äärelle. Hän kysyy itseltään “Miksi? Miksi olen täällä?” Etsiessään vastauksia sisältään kumpuavaiin kysymyksiin, hän suorastaan imee itseensä tietoa. Narrin kannustimena ei ole vain inhimillinen uteliaisuus, vaan syvältä sisimmästä kumpuava tarve löytää vastaus siihen miksi ihminen  syntyy ja elää täällä. Ainoastaan kärsiäkseen ja kuollakseen? Erakko edustaakin tarvetta tietää syvempi totuus.

 

Narri kääntää katseensa omaan sisimpäänsä, yrittäen ymmärtää omia tunteitaan ja tekojensa motiiveja. Rakastavaisten kortissa löytynyt sensuaalinen maailma kiinnostaa häntä yhä vähemmän ja hän etsii yksinäisyyttä ja omaa rauhaa, erillään maailman kiihkeästä menosta ja sosiaalisista tilanteista. Hän saattaa etsiä itselleen opettajaa tai gurua, joka voisi antaa hänelle neuvoja ja ohjata oikeaan suuntaan. Vain yksinäisyydessä voi löytää itsensä. 

 

Symbolit:

Lyhty, keltainen valo

Autiomaa, lumi

Sauva

Neitsyt

Harmaa

Keltainen

Neitsyt

 

Kohtalonpyörä (10)

Wheel of Fortune

 

Tutkittuaan sieluaan Narri huomaa mitten kaikki on yhteydessä kaikkeen. Hänellä on vision maailman ihmeellisestä järjestyksestä, näennäisen irrationaalisuuden takan piilevistä muodoista ja sykleistä. Kohtalonpyörä onkin mystisen universumin symboli, jossa kaikki osaset toimivat harmoniassa keskenään. Huomatessaan maailman kauneuden ja harmonian hän lopulta löytää vastauksia joihinkin kysymyksiinsä. Jotkut hänen kokemuksistaan näyttävät olevan kohtalon johdattamia. Huomatessaan loputtomat uudet mahdollisuudet, muutosprosessi alkaa. Narri tajuaa miten hänen kohtalonsa on johdattanut hänet tähän pisteeseen. Yksinäisyydessä vietetyn ajan jälkeen hän huomaa taas olevansa valmis vuorovaikutukseen muun maailman kanssa. Hänen perspektiivinsä on laajempi kuin ennen ja hän näkee itsensä osana universaalia suunnitelmaa. Hän näkee taas elämällään tarkoituksen.

 

Symbolit:

Neljä evankelistaa/neljä elementtiä

Sfinksi

Kohtalonpyörä

Käärme

Paholainen

Taivas

TAROT-sana maailman pyörässä

Keltainen

Sininen

Oranssi

Punainen

Jupiter

 

Oikeudenmukaisuus (11)

Justice

 

Nyt Narrin on päätettävä, mitä tämä näky merkitsee hänelle. Narri katsoo elämäänsä taaksepäin ja etsii tapahtumista syy- ja seuraussuhteita ja huomaa miten tietyt asiat ovat vaikuttaneet siihen, että hän on tässä pisteessä. Hän ottaa vastuun menneistä tapahtumista ja saa siten korjattua elämänsä suunnan ja pystyy olemaan itselleen rehellinen. Oikeudenmukaisuuden tarve saa hänet aloittamaan puhtaalta pöydältä. Narrin elämässä on tullut hetki tehdä päätöksiä. Hän tekee tärkeitä valintoja, pysyäkö uskollisenaa sisimmälleen vai luisuako takaisin helppoon, mutta vähemmän tietoiseen elämäntapaan joka pysäyttää henkisen kasvun?  

 

Symbolit:

 

Miekka, kahvan t-risti

Vaaka

Kolmisakarainen Kruunu, jossa neliö

Punainen

Kiviset portaat

Vaaka

 

Hirtetty (12)

Hanged Man

 

Pelottomasti Narri jatkaa eteenpäin. Hän on päättänyt toteuttaa visionsa, mutta hän huomaa että uuden elämän aloittaminen on vaikeampaa kuin hän luuli. Ennemmin tai myöhemmin hän saa kannettavaksi oman ristinsä- kokemuksen, joka tuntuu liian vaikealta ja tuskalliselta. Tämä kestämätön tilanne on mahdollisuus, sillä Narri on pakotettu pysähtymään ja luovuttamaan, antamaan periksi. Aluksi narri kokee menetyksen tuskaa ja tuntee hävinneensä. Hän luulee, että on uhrannut kaiken minkä eteen hän on taistellut. Mutta syvällä sisimmässään hän alkaa oivaltaa totuuden. Hän huomaa, että kun luopuu yrityksestä kontrolloida kaikkea asiat sujuvat juuri niin kuin niiden pitääkin.

 

Avaamalla sisimpänsä ja asettamalla itsensä haavoittuvaan asemaan, Narri löytää kuin ihmeen kaitta oman voimansa, oman sisimpänsä. Narri oppii ennemmin toimimaan yhteistyössä maailman kanssa, kuin pakottamalla sen omaan tahtoonsa. Yllättäen hän tunteekin suurta helpotusta ja iloa heittäytyessään elämän virtaan. Narri haluaisi viivytellä tässä hetkessä, vapaana pakosta ja paineista. Tosiasiassa hänen maailmansa on kääntynyt ylösalaisin. Narrista onkin tullut hirtetty, ensinäkemältä marttyyri mutta tarkemmin katsoessa rauhallinen ja seesteinen. 

 

Symbolit:

Ylösalaisin roikkuva mies

Numero 4, jalat

Sädekehä

T-ristin mutoinen hirsipuu

Punainen-sininen-keltainen

Rauhallinen ilme

Neptunus

 

Kuolema (13)

Death

 

Nyt narri alkaa eliminoimaan elämästään huonoja tottumuksia ja vanhoja lähestymistapoja. Hän luopuu kaikesta tarpeettomasta sillä hän haluaa löytää uudestaan elämänsä perusta. Narri läpikäy elämässään sarjan jäähyväisiä, kun hän jättää taakseen kaikki ne asiat joista hän on jo kasvanut ulos. Tämä prosessi sattaa näyttää ulkopuolisista kuolemiselta, koska se todella on hänen vanhan minänsä kuolema. Vanhan minän on kuoltava, jotta hänen kehityksensä voisi jatkua. Toisinaan näyttää siltä, että tämä musertava muutosten vyöry murskaa narrin, mutta ennemmin tai myöhemmin huomaa, miten Narri taas nousee osoittaakseen, että kuolema ei ole pysyvä tila. Kuolema on vain välivaihe, välttämätön muutokselle. Vanhan täytyy kuolla pois, jotta jotain uutta voi tulla tilalle. Kuolema onkin muutoksen kortti ja muutos on portti entistä tyydyttävämpään ja täydempään elämään.

 

Symbolit:

 

Kuollut

Viikatemies

Ruusulippu

Hevonen

Auringonnousu

Antautuvat lapset

Pappi

Musta

Valkoinen

Keltainen

Skorpioni

  

Kohtuus (14)

Temperance

 

Hyvästeltyään Erakon Narri on heilahdellut edestakaisin tunteiden aallokossa. Nyt hän tajuaa kuinka tasapainottavaa ja harmonisoivaa onkin pysytellä kohtuudessa. Narri löytää todellisen tasapainon vastakohtien välillä, kohtuus on pysytellä tien keskellä ei oikealla tai vasemmalla penkereellä. Koettuaan ääripäät, Narri siis löytää kultaisen keskitien.  Näin narri on yhdistänyt vastakohtaisuudet itsessään ja hänestä on tullut kokonainen ihminen, hyvine ja huonoine puolineen. Tämä uusi harmonia näkyy hänestä myös ulospäin, sillä Narri suorastaan pursuaa hyvinvointia ja terveyttä. Katsokaapas kuinka armeliaan ja lempeän näköinen enkeli on Kohtuuden kortissa ja verratkaa sitä vaunujen itsetietoiseen soturiin. Narri on kulkenut pitkän matkan löytääkseen rauhan omassa itsessään ja oppiakseen elämään sopusoinnussa ympäröivän maailman kanssa.

 

Symboliikka:

Kaksi maljaa ja virta niiden välissä

Auringon symboli enkelin otsalla

Iirikset

Aurinko polun päässä

Kolmio enkelin rinnassa, tuli

Enekelin jalat, vedessä ja maalla

Vihreä

Sininen ja valkoinen

Jousimies

 

Paholainen (15)

Devil

 

Narrilla on nyt siis hyvä terveys, mielenrauhaa ja rauhanomainen elämänasenne. Mitä muuta hän enää voisi oppia elämästään? Jokapäiväistä elämäämme ajatellen ei ehkä enää paljoakaan, mutta Narri on valmis tutkimaan itseään myös kaikista syvemmillä olemisen tasoilla. Pian hän kohtaakin omat paholaisensa, jotka löytyvät hänen omasta sisimmästään.  Mutta paholainen ei olekaan pahantahtoinen, uhkaava olento, vaan sisällämme oleva tunnesolmu, josta olemme täysin tietämättömiä ja joka aiheuttaa syvällä sisimmässämme olevan kaipauksen johonkin, jota emme edes tiedä.

 

Niin kauan kuin olemme tuosta solmusta tietämättömiä, olemme kykenemättömiä tuntemaan tyytyväisyyttä ja onnellisuutta, vaan kaipaamme aina jotain lisää.

 

Paholainen edustaa kaikkia niitä vietteleviä materiaalisen maailman houkutuksia tai riippuvuutemme kohteita, jotka tekevät meistä tavoittelemamme onnellisuuden sijaan halujemme orjia. Elämme elämäämme raajarikkoina, kykenemättä täysin nauttimaan elämästämme ja omien halujemme, pelkojemme ja harhaluulojemme sokaisemina. Luulemme löytävämme onnemme jostain ulkopuoleltamme, mutta olemme täysin tietämättömiä siitä sisäisestä maailmasta, johon me olemme tarkoitettuja. Onnen voimme löytää ainoastaan omasta sisimmästämme.

 

Kortin kuvassa oleva pari on kahlehdittuna omasta tahdostaan, he olisivat vapaita lähtemään milloin tahansa, mutta he näyttävät olevan tuskin tietoisia omista kahleistaan. He muistuttvat paria rakastavaisten kortissa, mutta eivät huomaa että heidän rakkautensa on rajoitettu kahleiden vuoksi, eivätkä edes heidän katseensa kohtaa. Kahlehdittuaan itsensä itsekkyyteen ja materialistisiin haluihin he ovat tuomittuja tuntemaan sisimmässään kaipuuta muualle. Luullessan toisen tuovan heille onnen, he unohtavat katsoa omaan sisimpäänsä, eivätkä opi rakastamaan itseään. Näin ollen he eivät kykene rakastamaan toista ihmistä aidosti ja ovat siten tuomittuja yksinäisyyteen ja valheellisiin kuvitelmiin onnesta.

 

Symboliikka:

Kahleet

Ylösalaisin kääntynyt pentagrammi

Raskas ies, jota rakastavaiset raahaavat

Musta väri

Paholainen

Kauris

 

Torni (16)

Tower

 

Nyt Narrin on sisi vapautettava itsensä paholaisen kahleista, mutta miten se on mahdollista? Tie vapauteen kulkee äkillisen muutoksen kautta. Tätä muutosta edustaa Torni. Torni edustaa egoa, joka on kuin linnoitus jonka olemme rakentaneet sisimpämme suojaksi, sisimmän johon meidän tulisi saada yhteys. Linnoitus on harmaa, kivinen, kylmä ja eristää meidät omasta itsestämme. Luulemme, että linna suojaa meitä, mutta itse asiassa se on vankilamme. Joskus ainoa keino murtaa Tornin kiviset seinät on äärimmäinen kriisi. Kortissa näemme kuvan salamasta, joka iskee ennalta arvaamatta uljaana kohoavan Tornin huippuun. Salama on pudottanut huipulla olleet ihmiset, jotka vaikuttvat syöksyvän kohti varmaa kuolemaa. Henkilöiden päässä olevat kruunut, kertovat heidän olleen joskus ylpeitä hallitsijoita, jotka nyt ovat tulleet heitä voimakkaamman voiman sivaltamiksi. Narri tarvitsee vastaavaa herätystä, jotta voi vapauttaa itsensä. Vaikka tapahtuma on epäilemättä kivulias, palkintona oleva vapaus on kaiken kärsimyksen arvoinen. Synkkä epätoivo pyyhkiytyy pois hetkessä, kun totuuden valo voi loistaa vapaasti ja pyyhkii tieltään mielessämme vallinneen pimeyden.

 

Symboliikka:

Salama

Kruunut

Puhdistava tuli

Kivinen torni vuorella

Alaspäin putoavat ihmiset

Musta taivas

Mars

  

Tähti (17)

Star

 

Narri on nyt päässyt äärimmäiseen tyyneyden olotilaan. Taivaalla kirkkaana kimaltava tähti valaisee yötaivaalta maailmaa ja läpäisee Narrin sielun, kuin todistaakseen siellä vallitsevan uuden rauhan ja tyyneyden tilaa. Tähti-kortissa (17) kuvattu nainen on alasti, kuten Narrikin, sillä hänen sielunsa ei ole enää piilotettu minkäänlaisten egon suojamuurien taakse.  Pilvettömällä taivaalla tuikkiva tähti on kuin majakka, joka levittää toivon ja inspiration valoa maailman pimeyteen. 

 

Tähti siunaa Narria luottamuksen tunteella, joka pyyhkii hänen mielestään viimeisetkin paholaisen kortin mukaanaan tuomat negatiiviset energiat. Usko omaan itseen ja tulevaisuuteen on palannut. Narri on täynnä iloa ja onnea, jonka hän tahtoisi jakaa koko maailman kanssa.  Hänen sydämensä on vapaa ja hän levittää ympärilleen rakkautta. Tässä salaperäisessä hetkessä, tyvenessä myrskyn jälkeen, on jotain maagista.

 

Symboliikka:

Seitsen sakarainen tähti

Alaston nainen

Kannut

Fenikslintu

Lähde

Vesi juoksee takaisin lähteeseen

Sininen ja vihreä

Vesimies

 

Kuu (18)

Moon

 

Mikä voisikaan pilata Narrin täydellisen tyyneyden. Onko maailmankaikkeudella vielä varattuna haasteita hänen varalleen? Itseasiassa, Tähden aiheuttama hurmio tekee narrista haavoittuvaisen ja alttiin Kuun aiheuttamille illuusioille. Narrin ilo on vielä tunnetila, eikä hän ole vielä tavoittanut todellista mielen selkeyttä. Tunteiden ollessa pinnassa, Narri sortuu helposti haaveilemaan ja muodostaa epärealistisen kuvan todellisuudesta. Jos todellisuutta tarkastellaan omien toiveiden ja odotusten aruinkolasien kautta, tehdään helposti virhetulkintoja, koska nähdään vain se mitä halutaan nähdä ei sitä mikä todellisuudessa on nähtävissä. Toisaalta kuu stimuloi myös luovuutta ja avaa tien tietoisen ja alitajuisen välille. Omituiset ja kauniit mielikuvat pulpahtelevat alitajunnasta tietoisuuteen ja unet sekä päiväunelmien haavemaailma tuntuvat harvinaisen todelliselta. Toisaalta välyä on nyt vapaa ja myös pelkojen tai alitajuiseen haudattujen varjojen nousemiselle tietoisuuteen. Tämän vuoksi narri tuntee olonsa hetkellisesti erittäin hämmentyneeksi ja eksyneeksi, eikä tiedä mikä on totta ja mikä ainoastaan hänen mielensä luomaa harhaa.

 

Symboliikka:

 

Rapu

Koira ja susi

Kaksi tornia

Naisen kasvot kuussa

Tie yhdistää veden ja vuoret

Kalat

 

 

Aurinko (19)

Sun

Taivaanrannan takaa nouseva aurinko tuo narrin illuusioiden ja mielikuvituksen maailmaan selkeyttä! Auringon kirkkaus paljastaa valollaan myös sen, joka oli ollut kuunvalaisemassa yössä piilossa ja sen kirkkaus hälventää yölliset pelon varjot ja synkkyyden pilvet. Kuin valaistuneena narri jälleen kerran oivaltaa häntä ympäröivän maailman kauneuden. Nyt hän saa nauttia taivaalle kipuavan auringon elvyttävästä lämmöstä, elinvoimasta ja kultaisesta energiasta. Tähden aikaan saama varovainen avoimmuus voi nyt laajentua varmuudeksi. Kortin kuvassa narri on alaston pienokainen, joka ratsastaa innoissaan kohti uutta päivää. Mikään haaste ei tunnu nyt liian suurelta ja Narri täynnä uutta energiaa, joka virtaa valtoimeenaan niin henkisesti kuin ruumiillisestikin. Nyt on tullut aika, jolloin hän saavuttaa kaiken haluamansa ja ymmärtää oman arvonsa.

 

Symboliikka:

Lapsi

Valkoinen hevonen

Auringon kukat

Riikinkukon sulka

Aurinko

 

Tuomio 20

Judgement

 

Narri on uudesti syntynyt. Hänen valheellinen egonsa naamio on riisuttu, ja sen alta on paljastunut hänen säteilevä, todellinen sisimpänsä. Nyt narri voi ilmasita todellista itseään, ilman naamioita. Narri on myös paljastanut, että elämän keskipisteessä on pelon sijaan onni.

 

Koska Narri on armahdettu hän on myös anteeksi antava itselleen ja muille tietäessään, että ihminen on sisimmässään puhdas ja hyvä. Hän saattaa katua menneisyydessä tekemiään virheitä, mutta hän tietää nyt niiden johtuneen siitä, että hän ei ole ollut uskollinen sisimpänsä äänelle. Hän tuntee itsensä uudistuneeksi ja on jälleen kerran valmis uuteen alkuun.

 

On aika arvioida hänen elämänsä. Henkilökohtainen tuomiopäivä on koittanut. Koska hän nyt tekee päätöksiä omana itsenään ilman egon valheellisia naamioita, hän voi tehdä tarpeellisia päätöksiä omasta tulevaisuudestaan. Hän näkee asiat nyt asiat selvästi ja voi valita viisaasti säästäen todella arvokkaat asiat ja päästäen irti siitä, mikä on turhaa.

 

Enkeli tuomion kortissa edustaa Narrin korkeampaa minää, joka kehoittaa häntä nousemaan ja täyttämään lupauksensa. Narri löytää todellisen kutsumuksensa, sen syyn miksi hän on syntynyt tähän elämäänsä. Epäilykset ja epäluottamus katoaa ja Narri on vamis seuraamaan unelmiaan!

 

Symboliikka:

 

Enkeli

Pasuuna

Ylöspäin kohottautuvat ihmiset

Risti

Ihmiset ovat neutraaleja harmaita

Punainen

Harmaa

Sininen

Pluto

 

Maailma 21

World

 

Narri astuu maailmaan, kuin se olisi hänelle täysin uusi. Nyt hänellä on täydellinen ymmärrys. Hän on yhdistänyt sirpaleisen minuutensa ja hänestä on tullut kokonainen. Näin hän on tavoittanut täysin uuden onnelliuuden ja täyttymyksen tunteen, joka kumpuaa hänen sisimmästään.

 

Nyt Narri kokee elämän täytenä ja tarkoituksellisena. Tulevaisuus on täynnä sanattomia lupauksia. Narrin sisin kutsuu häntä astumaan maailmaan ja toimimaan omalla paikallaan, korvaamattomana lenkkinä kaikkien elollisten muodostamassa verkostossa. Narri palvelee maailmaa jakamalla kykynsä, tietämyksensä ja lahjansa muiden kanssa ja onnistuu kaikessa mihin ryhtyy. Hän saa suurta tyydytystä tekemistään asioista, sillä hänen tekonsa kumpuavat sisäisestä varmuudesta ja hän vastaa sisimpänsä kutsuun. Otettuaan piilevät kykynsä käyttöön, Narri pytyy aikaan saamaan merkittäviä saavutuksia usealla eri alueella elämässään.

 

Symboleja:

 

Laakerinlehti soikio

Neljä evankelistaa/neljä elementtiä

Lannevaatteen spiraali

Vihreä

Sininen

Oranssi

Saturnus

 

 

Loppujen lopuksi Narrin matka ei siis ollut lainkaan narrimainen. Rehellisyytensä ja pitkäjännitteisyytensä avulla hän löysi itsestään uudestaan lapsenomaisen spontaaniuden ja rohkeuden, jotka alun alkuaan kannustivat häntä matkalle omaan itseensä. Toisin kuin matkansa alussa, hän on nyt kuitenkin täysin tietoinen omasta paikastaan maailmassa. Ympyrä on siis sulkeutunut, mutta narrin kasvu ei lopu koskaan. Pian hän taas valmis aloittamaan uuden matkan, joka johtaa hänet yhä korkeammille tietoisuuden tasoille.

 

 Alkuperäinen englanninkielinen teksti: http://www.learntarot.com/journey.htm